nadelen_beeld

Eiwit is minder snel opklopbaar.
Het duurt langer en gaat soms iets moeilijker om het gesepareerde eiwit op te kloppen tot een homogeen stijf eiwit.

Voedselveiligheid heeft een meerkost.
De meerkost wordt veroorzaakt door het pasteurisatieproces, het verpakkingsproces en -materiaal en de constante koeling. Deze staat echter tegenover een beter stockbeheer, minder breuk en een flexibeler gebruik. Eibereidingen zijn zeer kostprijs competitief zowel naar bereidingstijd als naar kost van het ingrediƫnt. Met creativiteit bereid spreken ze breed aan en boren nieuwe eetmomenten aan (brunch / tussendoor / Quick /...). Nutritioneel zitten ze perfect binnen een gezonde gebalanceerde voeding.

Pasteuriseren alleen maar gegarandeerd binnen gekoelde keten.
Temperatuurfluctuaties zijn kritisch voor de veiligheid. Daarom moeten gepasteuriseerde eieren in de koeling bewaard worden en mogen ze pas onmiddellijk voor gebruik uit de koeling worden gehaald.

gratis_proberen