Eén van de meest nutritionele voedingsproducten, basis voor elk gezondheidsdieet en zeer budgetvriendelijk; er ontbrak alleen nog een voedselveiligheidsgarantie. Elk vers ei kan salmonella enteritids bacteriën bevatten die voedselvergiftigingen kunnen veroorzaken. De laatste jaren werd fors geïnvesteerd in de reductie van de infectiegraad, maar verse eieren blijven een risico.

Salmonella enteritidis is een pathogeen micro-organisme (ziekteverwekker), overgedragen door kippen op eieren. Ongekookte of half gekookte eieren en/of producten die rauwe eieren bevatten (bvb desserten, mayonaises, dressings,…) kunnen ziekteverwekkers bevatten die aanleiding geven tot voedselvergiftiging. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelt dat geïnfecteerde eieren voor 40% de oorzaak zijn van de gerapporteerde voedselvergiftigingen in Europa.

Vooral peuters, kleuters, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt immuunsysteem zijn gevoelig aan salmonella infecties. Koorts, hevige buikkrampen en diarree zijn de meest voorkomende ziektesymptomen bij een salmonella vergiftiging.

Cocovite Gepasteuriseerde eieren elimineren tal van risico's, zij houden uw keuken veilig van cross contaminatie en laten u toe om eieren te bereiden en/of te verwerken zoals u wenst, zelfs ongekookt. Bij gekoeld bewaren en verbruik voor de vervaldatum heeft pasteurisatie het voordeel dat het de smaak, textuur en verwerkingsmogelijkheden van het ei bijna niet aantast.

gratis_proberen